Voorjaarsrecept: kruidenomelet met zalm & avocado

Kruidenomelet

In de nieuwe editie van oogstfestijn staat alles in het teken van de voorjaarskruiden, en deze kruidenomelet past daar helemaal bij! Maak voor jezelf een lichte kruidige  lunch, met de verschillende recepten die in Oogstfestijn Kruideneditie staan.

Voor de omelet gebruikten we de kruiden: rozemarijn, tijm, munt en oregano. Gevuld met heerlijke zalm, verse veldsla en avocado. Een licht lunchgerecht vol gezonde mineralen en vitaminen!

Rozemarijn

Rozemarijn bevordert de bloeddoorstroming en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Het bloed wordt gereinigd door rozemarijn, net als de lever. Heeft een heerlijke frisse, kruidige geur die een stimulerende uitwerking heeft op het centrale zenuwstelsel en werkt verkwikkend.

Zaai rozemarijn in april in huis of in mei in de volle grond. Of koop bij de kweker een rozemarijnplant. Het zaad komt pas na een maand op. Het is een overblijvende plant. Rozemarijn houdt van veel zon en een kalkhoudende grond. Houdt de rozemarijn goed vochtig in de pot op het balkon.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 biologische eieren
  • 2 bosje kruiden (munt, salie, oregano)
  • 1 avocado
  • 1 pakje gerookte zalm 100 gr
  • veldsla
  • peper & zout
  • boter of olijfolie

 

Bereidingswijze

Snijd de kruiden fijn. Kluts de eieren in een mengbeker door elkaar. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit een pan met boter of olie. Doe de helft van de geklutste eieren in de pan en bak de omelet in circa 3 minuten goudgeel. Draai de omelet met behulp van een spatel om. Bak de andere kant nog 30 seconden. Doe hetzelfde met het overige omeletmengsel. Houdt de omeletjes warm op een bord onder een stukje aluminiumfolie.

Snijd ondertussen de avocado in plakjes. leg de omeletjes op 2 borden en verdeel hierover de avocado plakjes, zalm en veldsla. Bestrooi met nog wat extra verse kruiden.

Lekker met stevig brood en kruidenpesto. 

Comments are closed.